top of page
baby massage_edited.jpg
Logo-def-mariska-06.png

Shantala Babymassage.

Voor de geboorte zat jou kleintje veilig en geborgen in de baarmoeder. Bij elke beweging die jij maakt werd je ukje gewiegd en aangeraakt door de wanden van je baarmoeder. Dit voelde voor hem heel veilig en geborgen.

Na de geboorte werd alles anders, je kleintje heeft tijd en rust nodig om aan deze nieuwe situatie te wennen. Hierbij is liefdevol, lichamelijk contact heel erg belangrijk. Door dit contact voelt je ukje zich weer veilig en geborgen en kan het groeien en zich ontwikkelen.

Tijdens de cursus Shantala Babymassage leer ik jou hoe jij je kleintje op deze liefdevolle manier kunt aanraken. Tevens zullen we tijdens de cursus inhaken op verschillende thema's zoals slaapritme, huilgedrag, de taal van je kleintje etc.

Ieder kleintje en iedere ouder is uniek. Daarom stem ik de thema's altijd volledig af op de groep én de kleintjes.

Wat is de Shantala Babymassage?

De Shantala Babymassage is een ritmische ontspanningsmassage op een respectvolle en liefdevolle manier waarbij jouw ukje zelf aangeeft wat hij nodig heeft. Bij deze massage kijk je goed naar de lichaamstaal van je kleintje en hier wordt je benadering, technieken en volgorde van de massage op aangepast.

Deze massage heeft een belangrijke invloed op de hormoonproductie. Tijdens de massage is er een daling van de hoeveelheid stresshormoon zoals adrenaline en cortisol en een stijging van oxytocine. Oxytocine (het gelukshormoon) zorgt voor rust, geborgenheid en gebondenheid. De hechting tussen jou en je kleintje zal tijdens een massage versterkt worden.

Wanneer is de Cursus Shantala Babymassage geschikt?

Deze massage mag je geven vanaf de leeftijd van 6 weken. Voor die tijd geeft de massage teveel prikkels en die kan je kleintje dan nog niet verwerken.

De massage is geschikt totdat je kleintje gaat kruipen. Hij krijgt meer interesse in de wereld om hem heen waardoor masseren dan een stuk moeilijker wordt. De leeftijd grens van mijn lessen ligt dan ook rond de 9 maanden.

Wat is de Locatie?

De cursus Shantala Babymassage kan gevolgd worden in groepsverband of individueel (prive cursus).

De cursus in Groepsverband wordt gegeven in een mooie sfeervolle praktijkruimte te Weert

De prive cursus wordt bij jou aan huis gegeven. 

Wat zijn de kosten?

De cursus Shantala Babymassage in groepsverband bestaat uit 4 lessen van 1 uur. De kosten zijn €95,- voor de gehele cursus.

De privé cursus Shantala Babymassage bestaat uit 2 lessen van 1,5 uur. De kosten zijn €130,- (excl. reiskosten vergoeding van €0,30. Ik reken reiskosten bij een afstand groter dan 15 km vanaf Ospel).

Wil je graag meer informatie of wil je de cursus Shantala Babymassage boeken, kijk dan bij de pakketten.

Heb je speciale wensen of andere vragen? 

Neem dan contact met me op.

baby massage 3_edited.jpg
bottom of page