Logo-def-mariska-06.png

Webshop: Boeken, lees meer.

boek Droomritme.webp

Baby in een droomritme.
Stephanie Molenaar.
€ 20,95 incl btw.
1 - 3 werkdagen.

Slaapt je baby hazenslaapjes? Wil hij maar niet doorslapen of is hij een vroege vogel? Is je baby onrustig?
Met het Droomplan in dit boek geef je je baby op een lieve manier, zonder traantjes, een droomritme. Het gaat uit van baby’s natuurlijke ritmes en leeftijd, zodat je op het juiste moment en op een manier die past bij jullie aan het slapen kunt werken.

Het Droomplan is inmiddels een decennium oud en gestoeld op zowel theorie als praktijk, waardoor veel zorgverleners én ouders deze aanpak en dit boek aanbevelen. In dit boek ook uitgebreide informatie over de oorzaken van onrust bij baby’s, zodat je de werkelijke stoorzender kunt ontmaskeren. Hoe baby’s slapen en welke ontwikkelingen daarbij belangrijk zijn, geeft inzicht in wat je kunt verwachten en hoe je hierop kunt inspelen. De vele voorbeeldritmes, persoonlijke ervaringen van moeders en praktische tips maken dit een toegankelijk en vlot handboek waarmee je direct aan de slag kunt gaan.

Alles over:
• Slaap en hoe je hier meer van krijgt;
• Het krijgen van een ritme, passende bij je baby’s leeftijd;
• Waarom baby’s huilen (en wanneer dit niet normaal is);
• Met handige schema’s en uniek Droomplan.

9789490023096-0-0.jpg

Slaap consult.
Stephanie Molenaar.
€ 13,95 incl btw.
1 - 3 werkdagen.

Lekker slapen zonder huilen: hands-on werkboek bij Baby in een droomritme

Lekker slapen: dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Wat doe je nu als er zo'n beer op de weg komt? Hoe maak je van een standaardritme maatwerk? Wat als een slaapje niet gaat? Of een fopspeen ervoor zorgt dat je steeds naast het bedje staat? Als voedingen de nacht opbreken, je ongewenst samen slaapt of je baby moeite heeft om een slaapje te laten vallen?

 

Als je iets leest, klinkt het logisch. Maar in de praktijk gaan de dingen niet altijd volgens het boekje. Juist daarover gaat nu dit boekje. Met tekst en uitleg over hóe je zelf aan het slapen kunt werken. Aan de hand van de Droomritme Methode en een decennium praktijkervaring als slaapdeskundige.

 

Tijd om de mouwen op te stropen, de hands-on aanpak en antwoorden bij veel voorkomende problemen helpen je op weg naar dromenland.

baby reflux.png

Baby Reflux
Stephanie Molenaar.
€ 24,95 incl btw.
1 - 3 werkdagen.

Is je baby onrustig? Spuugt of slikt hij vaak?
Zijn de slaapjes kort en ben je de hele dag (en nacht) in de weer?
Is je baby gewoon niet blij? Dan kan je kleintje last hebben van reflux. Of iets anders.

Reflux is zuur. Letterlijk en figuurlijk. Je baby heeft pijn, het zet je wereld op zijn kop.
De onrust komt nooit alleen. Is het reflux? Zijn het krampjes? Is er een allergie, is je baby overprikkeld? Zijn er wervel- of kno-problemen? En is dat een oorzaak of een gevolg? Reflux is goed te behandelen, maar je baby wordt pas rustig als alle plaaggeesten zijn verdwenen. Hoe je dat doet? Met het stappenplan in dit boek. Het helpt je zelf in charge te zijn, gerichter en sneller hulp én een diagnose te krijgen en met de juiste oplossingen aan de slag te gaan. En daarna? Met de voedingsadviezen, het slaaprecept en de troostmethoden in dit boek maak je je baby weer blij en stuiter je zelf weer terug dankzij de herkenning en de 'overlevingstips'.

Praktisch, persoonlijk en compleet. Wat te doen waaraan en hoe! Met stappenplan, antwoorden en veel persoonlijke ervaringen van andere ouders. Baby reflux & andere onruststokers is de geheel vernieuwde editie van het succesvolle Baby Reflux of darmkrampjes, het eerste Nederlandse handboek over reflux bij baby's. Deze nieuwe editie telt meer pagina's, is full colour en voorzien van een hardcover. De gehele opzet is gewijzigd, met veel nieuwe informatie en inzichten. Het stappenplan en de andere oorzaken van onrust zijn geheel nieuw.

 

E-Book zo krijg je een blije baby_edited

Zo krijg je een blije baby.
E-book.
Stephanie Molenaar.
€ 11,50 incl btw.
Direct.

Zo krijg je een BLIJE BABY. Alles over slapen, groeisprongen en voeding voor kleintjes tot 1 1/2 jaar.
Van je baby direct een goede slaper maken? Of een goede eter? Hoe je dit doet, een blije baby krijgen, lees je in dit boek. En ook als dat niet echt vlot gaat, omdat er bijvoorbeeld groeisprongen of onruststokers zijn, kun je kun je je baby met de tools en ritmes in dit boek weer lekker laten slapen, eten en groeien.

Op het ideale moment aan slapen werken?
In dit boek vind je de unieke Droomritme methode, zodat je op basis van je baby's leeftijd en natuurlijke ritmes in zijn eigen tempo en op maat perfect aan slapen kunt werken. Weet wat je wanneer kunt verwachten en ook juist niet moet doen.

Belangrijke zaken als hechting en een flinke dosis liefde staan voorop. Het werkt als een recept: met de ingrediënten ontwikkeling, voeding en slapen 'bak' je een blije baby. Je leest alles over ontwikkeling en groeisprongen, over voeding en vaste hapjes en over slapen en een goed slaapritme. Natuurlijk vind je ook uitgebreide tips & tricks om je kleintje te laten doorslapen. Met handige schema's en voorbeeldritmes. Inclusief een slim voedselintroductieplan dat je kunt volgen.

Zo krijg je een blije baby is het 7e succesboek van de slaap- en babydeskundige met bewezen succesmethodes en handige schema's:
- Alles over groeisprongen - Alles over (goed) eten - Alles over (door)slapen - Unieke aanpak (zonder huilen)
- Praktische schema's - Handig voedsel­ introductie overzicht

De-eerste-veertig-dagen.png

De eerste veertig dagen.
Heng Ou.
€ 24,90 incl btw.
1 - 3 werkdagen.

De eerste veertig dagen na de geboorte van een kind zouden een essentiële en bijzondere periode van rust en herstel moeten zijn voor de jonge moeder.

De postpartum-ervaring van auteur Heng Ou inspireerde haar om dit boek – vol waardevolle tips rondom het zorgen voor de moeder in de eerste veertig dagen na de geboorte – te creëren. De basis van dit boek vormt haar ervaring met Zuo Yuezi, een vaste periode van ‘cocooning’, waarin een vrouw thuisblijft en zich concentreert op genezing en binding met haar baby.

Omdat moderne moeders er vaak toe worden gedwongen of zelf kiezen om voortijdig ‘aan het werk te gaan’’ na de bevalling van hun baby, staan zij vaak alleen met de fysieke en emotionele uitdagingen van deze nieuwe fase in hun leven. Dit boek biedt voor de eerste veertig dagen een bron van verbinding en herkenning, met waardevolle voedingstips en ondersteuning in deze emotioneel turbulente periode.

 

Het boek bevat zestig eenvoudige recepten, die het lichamelijke herstel versterken door middel van gezonde maaltijden, snacks en kalmerende en lactatie bevorderende theesoorten. Naast de voedingsrecepten biedt dit boek warme en bemoedigende adviezen over hoe om te gaan met de grote veranderingen tijdens de postpartum periode, zoals de veranderingen in je relatie en het genieten van de betekenis van zwangerschap en geboorte.

De eerste veertig dagen is fraai geïllustreerd om zowel inspirerend als rustgevend te zijn, maar het is bovenal een praktische gids voor alle nieuwe en aanstaande moeders en een perfecte bondgenoot tijdens de eerste weken met een nieuwe baby.

Veilig-slapen-met-je-baby-McKenna.png

Veilig samen slapen met je baby.
James McKenna.
€ 21,90 incl btw.

Slapen met je baby is gedurende de hele menselijke geschiedenis en in alle culturen altijd de norm geweest. In Veilig slapen met je baby ontdek je hoe je de gevaren van welke slaapomgeving dan ook kunt identificeren en voorkomen. McKenna deelt het meest recente onderzoek over de gunstige eigenschappen van coslapen. Hij reikt bronnen van informatie aan voor zowel ouders als professionals, en introduceert het begrip breastsleeping – een manier van samen in één bed slapen die is gebaseerd op de evolutionaire band tussen borstvoeding en kinderslaap.

Door het hele boek heen hanteert McKenna dezelfde aanpak: hij licht je voor, stelt je gerust en bevestigt je in wat voor je baby de meest natuurlijke manier is om te slapen – bij jou.

 

James McKenna is de toonaangevende expert op het gebied van moeder-kindslaap in de Verenigde Staten. Hij is de oprichter van het onderzoekslaboratorium voor moeder-kindslaapgedrag aan de Universiteit van Notre Dame. Hij verscheen in radio- en televisieprogramma’s van NPR, NBC, CNN, ABC en in The Today Show. Wereldwijd spreekt hij over de relatie tussen bedsharing, borstvoeding en wiegendood (SIDS).

Het-attachment-parenting-boek.png

Het attachment parenting boek.
William & Martha Sears
€ 23,50 incl btw.

Wereldwijd vertaald en in praktijk gebracht, nu voor het eerst verschenen in het Nederlandse taalgebied! Het basisboek over hechting!
Dit boek is een bron van inspiratie voor alle ouders en grootouders plus alle mensen die met kinderen werken.

Hechting is een tijdloos onderwerp, maar in deze tijd met duo-ouders, werkende partners en veel externe opvang van kinderen een actueel onderwerp!

De term Attachment Parenting is bedacht door de Amerikaanse kinderarts William Sears en betekent letterlijk ‘hechtend ouderschap’. Hiermee wordt gedoeld op het hechtingsproces tussen ouder en kind. Attachment Parenting (ap) stelt dat een kind behoefte heeft aan vertrouwen, empathie en genegenheid en dat ouders moeten helpen bij de ontwikkeling van deze eigenschappen.

Deze basishouding klinkt vanzelfsprekend, maar blijkt in veel relaties tussen ouders en kinderen in meer of mindere mate te ontbreken.


In het huidige tijdsgewricht, waarin veel ouders beiden werken, kinderen vaak meer dan twee ouders hebben en kinderen meer dan ooit aan de zorg van anderen worden overgelaten, komt de vraag over hechting of het gebrek daaraan continu ter sprake bij ouders en in de media.

William Sears en Martha Sears, experts op het gebied van pediatrie, zijn toonaangevend in hun advies en informatie over zwangerschap, geboorte, opvoeding en voeding.

Vrije Geboorte.jpg

Vrije Geboorte.
Anna Myrte Kortweg.
€ 21,00 incl btw.
1 - 3 werkdagen

Volledig herziene editie!
Met Vrije Geboorte - voor het eerst verschenen in 2011 - inspireert Anna Myrte Korteweg vele vrouwen tot het beleven van een bekrachtigende bevalervaring.

Ze schrijft over het belang van eigen regie en de zin en onzin van veel protocollen. Ook praktische aspecten zoals het omgaan met pijn en de rol van de vader komen aan bod. Daarnaast gaat Korteweg in op de positieve rol die mindfulness kan spelen.

Met een voorwoord van Barbara Havenith, gynaecoloog, oprichter vrouwenpoli Boxmeer en auteur van Hormoonbalans voor Vrouwen.

Taal: Nederlands

Uitgever: Uitgeverij Lente

Aantal pagina's: 240

Ook als E-Book verkrijgbaar (€ 11,90). Heb je interesse in het E-Book neem dan contact met mij op.

Mijn reis naar binnen..jpg

Mijn reis naar binnen.
Anna Myrte Kortweg.
€ 29,90 incl btw.
1 - 3 werkdagen

Wist je dat een bevalling een prachtige, bekrachtigende ervaring kan zijn waar je de rest van je leven de vruchten van kunt plukken?!


Er is maar één iemand die weet hoe je wil bevallen en dat ben jij! Jij bent degene die het straks gaat doen. Naar binnen keren en de antwoorden en kracht in jezelf vinden is een essentiële voorbereiding op de bevalling. Maar hoe doe je dat, naar binnen keren? Hoe kun je de bron van wijsheid in jezelf aanboren? In Mijn reis naar binnen begeleiden we je onderweg naar jouw vrije geboorte.
Elke zwangerschap biedt de unieke kans voor positieve verandering. Het is jouw kans om nóg meer jij te worden en werkelijk je eigen keuzes te maken. En het mooie is: hoe meer je deze kans grijpt, hoe beter je je voorbereidt op de geboorte!


In dit boek lees je hoe je kunt meebewegen met wat jouw zwangerschap van je vraagt én hoe je de juiste omstandigheden kunt creëren voor een vrije geboorte, thuis of in het ziekenhuis. Jouw mindset zet de toon: hoe meer vertrouwen, hoe beter de bevalhormonen zullen stromen, hoe fijner de start voor jou en je baby.
Mijn reis naar binnen is de praktische how-to bij de bewust-beval-klassieker Vrije Geboorte en staat boordevol tips, tools, kennis, inzicht, ervaringsverhalen, meditaties en oefeningen. Je kunt nu jouw eigen levensverrijkende reis naar binnen maken en in je (zachte) kracht bevallen.

Ook als E-Book verkrijgbaar (€ 16,00). Heb je interesse in het E-Book neem dan contact met mij op.

Positief-over-bevallen-5e-druk-nov-2020-web.png

Positief over bevallen.
Milli Hill
€ 22,50 incl btw.
1 - 3 werkdagen

Vergeet alle negatieve berichtgeving en angst rondom bevallen en lees Positief over bevallen. Een heerlijk, positief boek vol met alles wat je moet weten over zwangerschap, geboorte en kraamtijd.

Bedenk zelf wat voor bevalling je graag wilt en hoe je de kans vergroot dat je die ook daadwerkelijk krijgt met dit verfrissende, warme en grappige handboek over zwangerschap, geboorte en de kraamtijd.

 

Positief over bevallen laat zien hoe je jouw optimale bevalling kunt krijgen, of je nu van plan bent je baby thuis, in het ziekenhuis, een geboortecentrum of via een geplande keizersnede ter wereld te brengen. Het boek staat boordevol met de allernieuwste informatie over het maken van het ultieme geboorteplan, je keuzes en rechten in de verloskamer, het afklemmen van de navelstreng, borstvoeding, een keizersnede en nog veel en veel meer.

 

Ontdek hoe de omgeving, je mindset en verwachtingen van invloed kunnen zijn op je bevalling, en laat je inspireren door de verhalen van echte vrouwen die eerlijk vertellen hoe het voelt om een baby te baren.

De auteur is initiatiefneemster van The Positive Birth Movement (PBM), welke groepen ook in Nederland actief zijn.

9789401479608_front.jpg bruna.jpg

Blij Koemelkvrij.
Rolinde Demeyer
€ 22,99 incl btw.
1 - 3 werkdagen

Koemelkallergie is de meest voorkomende allergie bij baby's en een probleem waar veel ouders letterlijk van wakker liggen. Met behulp van concrete info en tips gidst dit boek je stap voor stap door de wereld van koemelkallergie.

Hoe herken je het? Hoe pas je je eigen eetpatroon aan als je borstvoeding geeft aan een baby met koemelkallergie? Welke flesvoeding is geschikt? Hoe ga je om met vaste voeding? Hoe kun je koemelk praktisch en volwaardig vervangen? Hoe weet je of je baby uit zijn allergie is gegroeid? Kun je iets doen om het bij je baby te voorkomen?

Deze vragen en nog veel meer komen uitgebreid aan bod in dit praktische handboek voor ouders, zorgverleners, kinderdagverblijven en iedereen die in aanraking komt met baby's met een koemelkallergie.

Dit wetenschappelijk onderbouwde boek helpt je bij het beantwoorden van twee vragen:


1  Heeft mijn baby een koemelkallergie?
2  Wat kan ik doen als dat zo is?