top of page
Logo-def-mariska-06.png

Met Liefde Dragen...

Ukjes die net geboren zijn hebben veel behoefte aan lichamelijk contact. Dit is goed voor de hechting en helpt je ukje om zich veilig te voelen. Vanuit deze basis gaat je ukje de wereld om zich heen ontdekken en leren kennen.

Een ukje ontwikkelt een relatie met zijn ouders. Bij een goede hechting ontwikkelt je ukje een basisvertrouwen en basisveiligheid. Om dit te bereiken is het belangrijk dat je responsief op je ukje reageert. Dragen kan hierbij een belangrijk hulpmiddel zijn.

Voor een ukje is er geen fijnere en veiligere plek dan vlakbij zijn papa en mama.

Hij kan dan gemakkelijk getroost worden. Hij kan het meteen laten weten als hij honger heeft. Het is lekker in slaap vallen door het geschommel in een drager. En diezelfde bewegingen kunnen ook wonderen doen bij krampjes.

Je ukje kan rechtop gedragen worden; ideaal bij ukjes die veel spugen of ukjes die last hebben van reflux.

En dan zijn er nog de praktische voordelen: als jij je ukje draagt kan je gemakkelijk wat dingen in huis doen.

Heb je al kinderen? Je hebt je handen vrij voor hen met de jongste in een draagzak. En wat dacht je van winkelen, het openbaar vervoer of een boswandeling? Allemaal veel gemakkelijker met een draagdoek in plaats van een kinderwagen.

Kortom; dragen heeft heel veel voordelen voor jou en je ukje. Die voordelen heb ik hier voor jou uitgebreid omschreven.

Maar hoe leer ik mijn ukje te dragen?

Ik kan jullie als draagconsulent helpen om jullie ukje op een veilige ergonomische manier te leren dragen.

Samen gaan we kijken welk draagsysteem het beste bij jullie past en gaan we de draagtechnieken uitgebreid oefenen.

Ik geef je kennis, advies en voldoende ruimte om te oefenen met een draagpop alvorens we gaan oefenen met jullie ukje. Na dit oefenen voel jij je zeker genoeg om je ukje heerlijk bij je te dragen in een draagdoek/zak.

Kijk bij de pakketten om te zien welk consult het beste bij jullie past.

Weet je niet zo goed welk pakket bij jullie past, heb je speciale wensen of andere vragen?

Neem dan contact met mij op. 

The most precious thing

you ever get to wear

is your baby...

vrouwmetdraagdoek_Tekengebied 1.png

Ergonomisch dragen.

Als je leest over dragen kom je al direct de term ergonomisch dragen tegen. Maar wat is ergonomisch dragen eigenlijk? Welke draagmanieren zijn ergonomisch en welke niet?

Ergonomisch dragen betekent eigenlijk niets anders dan respect hebben voor de anatomie en fysiologie (de natuurlijke houding) van je ukje en van jou als drager. Daarbij bevorder je de optimale ontwikkeling van je ukje.

 

Het dragen van een ukje wordt wereldwijd gedaan en is een eeuwenoud begrip.

Het is dus heel natuurlijk om je ukje dicht bij je te dragen. Helaas zijn er verschillende draagsystemen op de markt die niet ergonomisch of zelfs onveilig zijn voor ukjes en jonge kinderen.

Graag geef ik jou uitleg waar je op kunt letten zodat je op een ergonomische wijze (voor je ukje, maar óók voor jou) kunt dragen, met inachtneming van de veiligheid van je ukje.

bottom of page