top of page
shutterstock_627994361_edited_edited.png
Logo-def-mariska-06.png

Wanneer slapen niet vanzelf gaat.

All Mama wants...

              is a

              Silent night...

Ging slapen maar zo gemakkelijk... helaas is goed slapen zo gemakkelijk niet, slapen moet echt worden geleerd, net zoals kruipen, lopen en fietsen.

Ukkies slapen niet vanzelf goed en lang, jij zult ze de weg naar dromenland moeten wijzen. Voor sommige kleintjes is dit geen probleem en vinden deze weg met wat hulp gemakkelijk, terwijl andere het heel erg moeilijk vinden.

 

Slecht slapen begint eigenlijk altijd met een directe oorzaak. Dit kan een serieuze onruststoker zijn zoals bijv. reflux of een koemelkallergie. Ook ander babyleed kan ervoor zorgen dat slapen moeilijk gaat, zoals bijv. de bekende buikkrampjes of de huidhonger.

Voor het leren slapen is het belangrijk dat eerst de onruststokers onder controle zijn, zelf kun je ook niet lekker slapen met buikpijn.

Om allemaal toch een beetje rust te kunnen krijgen is er meestal al van alles gedaan om ukje te laten slapen, zoals in slaap wiegen, auto rijden, zelf als levend matras functioneren etc. 

Heel logisch allemaal, je probeert uiteindelijk gewoon te overleven.

 

Maar dit geeft ook gewenning, een verkeerde slaapgewoonte en een verkeerde slaapassociatie. Er ontstaat vervolgens een slaapprobleem met daarbij een slaapschuld en oververmoeidheid. 

Dit alles heeft enorme invloed op je kleintje, op jou en je hele gezin.

Wat als slapen niet vanzelf gaat?

Als droomritmecoach kan ik je daar bij helpen via de liefdevolle aanpak van de Droomritme Methode.

Samen brengen we de onruststokers in kaart, kijken we naar ritme en regelmaat en buigen we de negatieve slaapgewoontes om in positieve slaapgewoontes.

Ik geef je kennis, advies en een droomplan op maat.

Dit plan is uitgevoerd met extra aandacht voor de onrust, voeding de natuurlijke ontwikkeling van je kleintje en de draagkracht van jullie op dit moment.

Kijk bij de pakketten om te zien welk consult het beste bij jullie situatie past.

Weet je niet zo goed welk pakket bij jullie past, heb je speciale wensen of andere vragen?

Neem dan contact met mij op. 

Over de Droomritme methode...

shutterstock_189984263.jpg

De Droomritmemethode is een liefdevolle aanpak, ontwikkelt door Stephanie | Slaapdeskundige® i.s.m. ouders en zorgverleners, waarmee slaap holistisch wordt benaderd. Oftewel: fysieke, slaap technische én 'softe' factoren.

De Droomritmemethode is een overkoepelende kijk op slapen, waarbinnen iedere aanpak gevolgd kan worden. Maar…responsiviteit, hechting, werkbaarheid en kindgerichtheid staan voorop. Dat betekent dat huilen niet nodig is. 

Juist doordat bij deze methode huilen niet nodig is, past deze methode volledig bij mij.

Bij de oudste van mijn 3 kids heb ik de huil methode toegepast, ik vond het verschrikkelijk, dat was voor mij niet vol te houden.

Deze liefdevolle methode zonder traantjes was zowel voor mij als voor mijn partner veel beter vol te houden.

En het resultaat; De onrust is aangepakt, er ontstond ritme en regelmaat, er kwamen goede dutjes en goede nachten...

bottom of page