top of page
shutterstock_627994361_edited.png
shutterstock_293306069_edited.png
shutterstock_1540035746_edited_edited.png
Logo-def-mariska-06.png

Let's Blog about it...

Bedtijdritueel

Bijgewerkt op: 12 sep. 2021

Ook jouw ukje heeft het nodig om tot rust te komen voor het slapen gaan...


Bedtijdritueel 🌜


Vaak worden ukjes door hun bedtijdritueel heen gehaast zodat papa en mama zelf even rust hebben.

Hierbij wordt vergeten dat een ukje die tijd wel nodig heeft, om te ontspannen, om de overgang te kunnen maken van waken naar slapen. Ook een ukje moet even kunnen uitschakelen, anders krijg je al snel verzet tegen de bedtijd.

Jij gaat tenslotte ook niet direct vanuit de sportschool je bed in.


Net zoals wij een ‘bedtijdritueel’ hebben (denk aan even rustig op de bank zitten, de lampen uitzetten, je tanden poetsen etc) heeft een ukje dit ook nodig.

Het liefst dichtbij jou, zodat hij kan bijkomen, verbinden en ontspannen.


Een bedtijd ritueel zorgt ervoor dat jouw ukje weet wat er gaat komen, door het ritueel steeds op dezelfde manier te doen kan hij de associaties/slaapcues maken en zich zo ook makkelijker overgeven aan de slaap.

Dit hoeft niet lang te duren, denk bijvoorbeeld aan welterusten zeggen tegen een knuffel, samen de gordijnen dicht doen, samen lampje uit doen, een liedje zingen en een kusje op zijn hoofdje geven.

Het gaat erom dat dingen steeds op eenzelfde manier plaats vinden zodat je ukje weet wat er gaat komen en hierin niet verrast wordt.

Overdrijf het bedtijdritueel niet, pas deze aan op de behoefte van je ukje.

Een hele kleine uk heeft voldoende aan wiegen, slaapzakje aandoen en een speentje krijgen. Een groter ukje heeft behoefte aan een verhaaltje of een liedje zingen en een moment van lichamelijk contact.


Door samen even te genieten van dit moment en er niet doorheen te vliegen kan jouw ukje makkelijker ontspannen en dus beter slapen. Hierdoor begin jijzelf de avond ook veel rustiger.


🌜🤎

34 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page