top of page

Tell me about...

Logo-def-mariska-06.png

Wie ben ik...

Mijn naam is Mariska van Doren, ik ben gecertificeerd Droomritmecoach voor ukjes tot 4 jaar.

Tevens ben ik gecertificeerd Draagconsulent en volg ik de opleiding tot Doula.

Ik woon samen met mijn partner en 3 kids in Ospel, Limburg.

Bij alle drie de kinderen ging het slapen niet vanzelfsprekend, het was een hele pittige periode, met veel vallen en opstaan.

Ik wilde ze niet laten huilen omdat dit volledig tegen mijn gevoel in ging. Op deze manier leerde ik de droomritme methode kennen en wist ik gelijk dat ik hier meer mee wilde doen...

De jongste van de 3 heeft koemelkallergie (KMA) en verborgen reflux gehad. Vlak liggen, dus ook het slapen, was voor hem een hele dikke no go.

Op deze manier ben ik in aanraking gekomen met het dragen, hieruit is mijn liefde en bewondering voor het dragen gegroeid en wilde ik mij hier meer in verdiepen...

Om het plaatje compleet te maken wil ik ook heel graag iets betekenen rondom zwangerschap en bevalling. Te vaak hoorde ik om mij heen dat de bevalling absoluut niet liep zoals gewild en dat de zwangere vrouw zich niet gehoord en begrepen voelde. Hier wil ik graag iets mee doen en startte ik met de opleiding tot Doula.

Ik wil graag dat ouders een vast aanspreekpunt hebben voor zwangerschap, geboorte en de periode erna. Een vast, bekend en vertrouwd gezicht die jullie kan begeleiden in het gehele proces.

_edited.jpg

Mariska van Doren

Droomritmecoach | Doula | Draagconsulent

Mijn passie voor dragen...

thumbnail_Image%2520(1)_edited_edited.jpg

Mijn liefde voor dragen is echt ontstaan door ons jongste zoontje, bij de oudste twee wist ik niet eens dat dit kon.

De jongste heeft KMA en verborgen reflux gehad. Hierdoor was het onmogelijk om hem vlak neer te leggen in zijn bedje, de box of de wandelwagen. Hij had dan veel pijn en huilde hierdoor heel veel. 

Hij lag altijd rechtop tegen mij aan waardoor ik dus vast gebonden zat aan de bank. Graag wilde ik meer bewegingsvrijheid zonder mijn kleine mannetje aan zijn lot over te laten.

Ik ging naar een consult van een draagconsulent. Zij leerde mij om op een veilige ergonomische manier mijn kleine uk in een draagdoek te dragen.

Wat was dat heerlijk, thuis hing ik de kleine man gelijk in de draagdoek. Hij kon lekker slapen terwijl ik eindelijk weer eens wat dingetjes in het huishouden kon doen.

Ook konden we eindelijk weer gaan wandelen. De wandelwagen was een dikke no go voor ons mannetje, dan had hij heel veel last van de reflux en huilde alleen maar in de wandelwagen. Dit werd door de draagdoek verleden tijd.

Buiten het praktische gedeelte genoot ik ook echt van het dragen, ik had mijn kleine mannetje lekker dichtbij en ik kon snel reageren op de signalen die hij gaf. Ik leerde hem daardoor heel goed kennen en voelde mij echt verbonden met hem.

Toen de rust na een tijdje terug was en mijn kleine man goed had kunnen bij slapen in de draagdoek konden we gaan dragen om te genieten en niet meer gedwongen dragen door zijn pijn.

Door deze positieve ervaring met het dragen wil ik andere ouders ook de magie van het dragen leren kennen.

Mijn passie voor liefdevol leren slapen...

Doordat we onze kleine man in het begin noodgedwongen 24/7 in de draagdoek hadden wist hij niet wat een bedje was.

Hij was er aan gewend om altijd bij mij of bij mijn partner in de doek te slapen en lekker dicht bij ons te zijn. Het alleen in een bedje slapen zonder papa en mama in de buurt was voor hem onbekend en beangstigend.

Nadat we onze kleine man een hele periode zo dicht bij ons hebben gehad en dus heel responsief op hem reageerden, wilden wij absoluut niet met een huilmethode aan de slag gaan.

Ook wilden we niet aan slaaptrainen doen maar meer aan slaapvorming. We wilden hem op een liefdevolle manier leren dat slapen in zijn bedje ook veilig is. Zo kwam ik uit bij de Droomritme methode van Stephanie Molenaar, en schakelden wij een Droomritme coach in.

De Droomritmemethode is een overkoepelende kijk op slapen, waarbinnen iedere aanpak gevolgd kan worden. Maar…responsiviteit, hechting, werkbaarheid en kindgerichtheid staan voorop. Dat betekent dat huilen niet nodig is. 

Juist doordat bij deze methode huilen niet nodig is, past deze methode volledig bij ons.

Bij de oudste van mijn 3 kids heb ik de huil methode toegepast, ik vond het verschrikkelijk, dat was voor mij niet vol te houden.

Deze liefdevolle methode zonder traantjes was zowel voor mij als voor mijn partner veel beter vol te houden.

En het resultaat; De onrust is aangepakt, er ontstond ritme en regelmaat, er kwamen goede dutjes en goede nachten...

Ons kleine mannetje leerde in stapjes dat slapen in zijn eigen bedje ook veilig is.

Door deze positieve ervaring met de Droomritme methode wil ik andere ouders ook helpen om hun ukje liefdevol de weg naar dromenland te wijzen.

shutterstock_410574895.jpg

Mijn passie voor zwangerschap, bevallen en
post partum...

bevalling_edited.jpg

Het hele proces rondom zwangerschap, bevalling, geboorte en de periode daarna hebben mij altijd al gefascineerd.

Waarschijnlijk is deze bijzondere gebeurtenis een van de mooiste periodes in je leven.

Helaas hoor ik te vaak om mij heen dat er angsten zijn richting de bevalling, dat de bevalling absoluut niet liep zoals gewild en dat de zwangere vrouw zich niet gehoord en begrepen voelde. We leren via de (social) media dat een bevalling moeilijk en pijnlijk is. Hierdoor denken we bewust en vooral op onbewust niveau dat dit zo hoort te gaan.

Ook ik had veel angst voor ongelooflijk veel pijn of uitscheuren/ een knip tijdens de bevalling.

Ik ging opzoek naar positieven bevallingsverhalen zodat ik mijn mind set kon ombuigen en mijn bevalling ook een positieve ervaring werd.

Hieruit is de passie ontstaan om als doula aan de slag te gaan. Zodat ik jullie tijdens de zwangerschap, geboorte en de periode daarna kan begeleiden met wat het dan ook is dat jullie nodig hebben. Er emotioneel en praktisch voor jullie zijn, zodat jullie een fijne bevalling hebben en met liefde jullie ukje kunnen ontvangen.

Met de juiste mind set, ondersteuning en begeleiding kan een zwangerschap en geboorte een hele mooie, prettige ervaring zijn. 

Mijn missie is dat alle aanstaande ouders ontzettend gaan uitkijken naar de geboorte. En alle vertrouwen in zichzelf hebben, zodat jullie ukjes in een rustige, vreugdevolle omgeving geboren kunnen worden. Want een liefdevolle, stressvrije start werkt een heel leven door.

bottom of page